به گزارش راهبرد معاصر «میشل عون» رئیس جمهور لبنان در گفتوگو با خبرگزاری دولتی قطر(قنا) نسبت به جاه طلبی و طمع صهیونیستها برای ثروتهای لبنان از جمله نفت، گاز و آب آن هشدار داد.
به گزارش النشره، عون همچنین ضمن رد تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان گفت: دشمن به دنبال چنین ماجراجویی نخواهد بود؛ زیرا هزینه آن بسیار بالا خواهد بود و لبنان با همه ارکان و مقاومتش در برابر متجاوز متحد خواهد ایستاد.
وی تاکید کرد: اسرائیل میداند که اگر به لبنان حمله کند، ضرر و زیان او بسیار زیاد خواهد بود. لبنان به قطعنامههای بین المللی و بخصوص قطعنامه ۱۷۰۱ پایبند است در حالی که اسرائیل به هر مناسبتی عمدا این قطعنامه را زیر پا میگذارد.
عون گفت: سالهای گذشته ثابت کرده است که ثبات در مرزها خواسته همگان است و لبنان هرگز در جایگاه مهاجم نبوده، بلکه مدافع بوده است.
وی در خصوص امکان دستیابی به توافق با اسرائیل در خصوص تعیین مرزهای دریایی پس از پیشرفت میانجیگری آمریکا در این پرونده، گفت: در مفهوم مذاکره باید راه حلی به دست آید که رضایت هر دو طرف را جلب کند، در غیر این صورت اوضاع به همین منوال محکوم به شکست است.
عون گفت: لبنان بر اساس امتیاز ندادن از حق خود در نفت و گاز و همچنین عادیسازی نکردن روابط خود با اسرائیل حتی در صورت تقسیم چاههای نفت و گاز وارد مذاکره شده است و از پیشنهادها در این چارچوب استقبال میکند؛ اما به هر حال هر گونه توافق اصولی و نهایی در این مذاکرات باید با موافقت مقامات ذیربط شامل رئیس جمهور، هیات دولت و پارلمان همراه باشد.
وی در خصوص اجرای «استراتژی دفاعی واحد» که مبتنی بر محدود کردن تسلیحات به ارتش لبنان است، با توجه به آنچه از سمت خارج از کشور در انتقاد از وجود سلاح در دست طرفهای لبنانی، القا میشود، توضیح داد: پرداختن به موضوعی به این بزرگی مستلزم اجماع همه جانبه طرفهای لبنانی است؛ زیرا انعکاس این موضوع بدون استثنا همه را متاثر میکند و موضوع استراتژی دفاعی نمیتواند توسط یک طرف اتخاذ و اعمال شود.
رئیس جمهور لبنان گفت که پیشتر دیدگاه عینی و منطقی خود را برای دستیابی به زمینه مناسب برای بحث در مورد موضوع تسلیحات و چگونگی مقابله با تهدیدها و جاه طلبیهای اسرائیل به طرفهای لبنانی ارائه کرده است مطرح کرده است؛ به ویژه با توجه به برتری که اسرائیل در موازنه قوای تسلیحاتی داراست.
عون با بیان اینکه در شرایط کنونی نمی توان تحولات در منطقه و جهان را هنگام صحبت از راهبرد دفاعی نادیده گرفت، گفت: ما دعوت به برگزاری یک گردهمایی ملی فراگیر کردیم تا همین موضوع در آن مورد بحث قرار گیرد با وجود اینکه برخی استقبال کردند؛ اما برخی خود را به نشنیدن زدند.
وی از سوی دیگر بر موضع خود درباره ضرورت بازگشت آوارگان سوری به خانههایشان با توجه به ناتوانی لبنان در تحمل تبعات اقتصادی این موضوع تاکید کرد و گفت: من موضع خود را از روز اول جنگ در سوریه، اعلام کردم و گفتم که باید فقط پذیرای آوارگانی باشیم که مجروح شده اند یا واقعا برای حفظ جانشان نیاز به فرار از سوریه دارند، در حالی که قادر به پذیرش بقیه در لبنان که کوچکترین کشور جهان است، نیستیم؛ اما فریادهای من بی نتیجه ماند و پاسخ لازم را دریافت نکرد. صدها هزار آواره سوری به لبنان سرازیر شدند تا این کشور به بیشترین تراکم جمعیت در هر کیلومتر مربع یعنی مرز 600 نفر برسد.
رئیس جمهور لبنان با بیان اینکه این تعداد آواره پیامدهای فاجعه باری را بر لبنان در همه سطوح معیشت، امنیت و اقتصاد تحمیل کرد، گفت: میزان وقوع جرم و جرایم از یک سو افزایش یافت. لبنان مبالغ هنگفتی را برای تأمین نیازهای آوارگان متحمل شده است و با توجه به رقابت آوارگان با لبنانیها، بیکاری افزایش یافت و بحران اقتصادی شدت گرفت.
وی با بیان اینکه کشورهای خارجی بازگشت آوارگان سوری به کشورشان را نپذیرفتند و به آوارگان برای ماندن فشار آوردند که موضوعی ناآشنا و شبههناک است، گفت: لبنان در حال اقدام فعال و فشرده بین المللی برای طرح این موضوع است. ما تهدید سرنوشت لبنان را برای جلب رضایت احدی نمیپذیریم و موضع واحد لبنانی خواهیم داشت که در دوره آتی در بیش از یک مجمع منطقهای و بین المللی به گوش جهانیان خواهیم رساند.
رئیس جمهور لبنان همچنین گفت: تنوع جامعه لبنان عامل اصلی نزدیکی لبنانیها و ایستادگی آنها در کنار هم در مقابل تروریستها بود که به دنبال ضربه زدن به تمدنها و اختلاف افکنی بین ادیان و مذاهب بودند، بنابراین تروریستها در لبنان شکست خوردند و تلاشهای دائمی آنها برای به هم ریختن اوضاع امنیتی ناکام بود./فارس